anglèscatalàespanyolfrancès

L'entorn

La bona ubicació del poble de Montsonís ofereix la possibilitat de fer moltes i molt variades excursions sense necessitat de desplaçar-se amb cotxe.

Artesa de Segre, a només tres quilòmetres de Montsonís, és un punt de referència de la comarca. Allà, els visitants poden gaudir de la gastronomia típica de la zona en algun dels restaurants que es troben als carrers fets de pedra d’ Artesa.

Una altra excursió molt recomanable és apropar-se a Foradada, a un quilòmetre i mig de Montsonís. Com a recompensa per la caminada, els excursionistes poden gaudir d’una refrescant capbussada a les piscines municipals o bé completar la jornada d’exercici al camp d’esports.

Al mes de febrer, la gent de Montsonís organitza una petita excursió pel túnel de Montclar. Allà, el visitant pot endinsar-se encara més a l'Edat Mitjana coneixent el castell que dóna nom a aquest poble. Es tracta d’un dels castells més antic de la zona; una contundent fortalesa que, com la de Montsonís, oneja la bandera a dalt de la torre, indicant que està habitat.