anglèscatalàespanyolfrancès

Festes i tradicions

Segons la temporada, els visitants poden viure i compartir diferents festes i activitats tradicionals que es celebren a Montsonís i voltants.

  • A la tardor, el segon cap de setmana del mes de setembre, els amants del teatre poden anar a Tàrrega per veure el mercat internacional de les arts escèniques més important del sud d'Europa.

  • Cada dilluns de Pasqua es celebra la festa “Aplec de Salgar”. Una divertida excusa per a visitar el Monestir de Salgar; una església romànica íntimament relacionada amb la història medieval del poble de Montsonís. Antigament, el passadís secret que hem vist en el celler del castell conduïa fins a allà ja que Salgar depenia econòmicament del Senyor de Montsonís. En l’actualitat Salgar forma part del seu terme Municipal.

  • A l'hivern, la comarca ofereix la possibilitat d’assistir als tradicionals “pessebres vivents” que es fan per Nadal a pràcticament tots els pobles de la zona; o bé conèixer la “Fira de la Perdiu” que té lloc el mes de novembre a Vilanova de Meià