anglèscatalàespanyolfrancès

...eren temps de conquestes

Edat Mitjana, temps de moros i cristians. A Montsonís, el Comte d’Urgell, Ermengol II “El Pelegrí” ha de protegir les terres que acaba de conquistar als musulmans i assegurar, així, la repoblació cristiana del territori.

El Comte ordena construir una fortalesa, el Castell de Montsonís, des d’on vigilar possibles invasions. No és l’únic. Sobre la línia fronterera que va des de Barcelona fins al Montsec s’alcen diversos castells per a protegir els territoris dels comtes.

És el moment de la reconquesta. Cristians provinents de la “Vella Catalunya”, especialment de la Serra del Cadí, repoblen aquestes terres.

El Castell de Montsonís, al costat de la resta de les fortaleses construïdes a la zona per altres comtes, va defensar la frontera entra la ‘Catalunya Vella’ i la ‘Nova’ durant 125 anys, fins a la conquesta definitiva de Lleida l’any 1149.
Veniu a descobrir el Castell de Montsonís, un castell medieval autèntic.    

Castell de Montsonís, visita al Castell de Montsonís, entrades al Castell de Montsonís, activitats al Castell de Montsonís, visitar Castell de Montsonís, guia Castell de Montsonís, anar a cursos Castell de Montsonís, concerts Castell de Montsonís, dormir Castell de Montsonís.